Skandinaavia stiil nüüd ka Charma Furniture`s!

Meil on suur rõõm ja heameel teatada, et oleme täiendanud oma tootevalikut skandinaavia stiilis toodetega, mis on kindlasti nauditavad, funktsionaalsed ja silmailu pakkuvad. Skandinaavia disain, mida iseloomustab funktsionaalsus, lihtsus ja ilu on tänapäeval üle maailma ääretult populaarne ja tunnustatud.

Kust skandinaavia disain alguse sai?

Skandinaavia disain sai alguse 20. sajandi esimeses pooles, kui disainerid Alvar Aalto, Arne Jacobsen ja Verner Panton tõid selle suurema avalikkuse teadvusse. Nad kombineerisid looduslikke materjale, nagu puit ja nahk, ning kasutasid lihtsaid ja funktsionaalseid vorme. Põhiline eesmärk skandinaavia disainis on, et vähem on rohkem. See tähendab, et disaini puhul pööratakse tähelepanu detailidele ja eemaldataklse kõik üleliigne. See loob puhta ja lihtsa väljanägemise, mis on igapäevaelus ka väga praktiline.

Arne Jacobsen ja Egg tool. Foto: batavia.es

Skandinaavia disain kogus populaarsust 1950. aastatel ning selle mõju on tunda kogu maailmas. Skandinaavia disaini põhielementideks on minimalism ja funktsionaalsus. Minimalism on oluline just seetõttu, et Skandinaavia rahvas peab lugu lihtsusest ja selgusest. Skandinaavia disainile iseloomulikud on puhtad jooned, selged värvid ja naturaalsed materjalid. Skandinaavia disainerid rõhutavad ka praktilisust ja kasutajakesksust, seades esikohale toodete funktsionaalsuse ja kvaliteedi. Oluline osa Skandinaavia disainis on ka looduslähedus. Skandinaavlased on alati olnud tugevalt seotud oma kauni looduse ja maastikega ning see mõjutab ka nende disaini. Looduslikud materjalid nagu puit, kivi ja vill on Skandinaavia disainis laialdaselt kasutusel. Paljud Skandinaavia disaini elemendid on püsinud populaarsed juba aastakümneid ja neid võib leida ka tänapäeva kaasaegsetes kodudes ja toodetes. Kuna Skandinaavia disainile lähenemine on alati olnud minimalistlik ja funktsionaalne, sobib see hästi ka kaasaegse elustiiliga.

Värvitoonid Skandinaavia disainis.

Kuigi Skandinaavia stiilis interjöörid on erinevad ja võivad sisaldada erinevaid mõjutusi, nagu industriaal või boho, on neil tavaliselt sarnane värvipalett. Üks levinumaid ja olulisemaid värvitoone on valge, mis annab ruumidele avarama ja puhtama ilme ning sobib suurepäraselt kokku looduslike materjalide ja helehallide, beežide ning pastelltoonidega. Teine oluline värvitoon on helehall, mis lisab ruumidesse soojust ja hubasust ning annab ajatu välimuse. Hallid toonid võimaldavad teistel elementidel, nagu mööbel ja aksessuaarid, esile tõusta. Lisaks valgele ja helehallile kasutatakse Skandinaavia disainis sageli ka looduslikke värvitoone nagu beež, pruun ja roheline. Need toonid loovad looduslähedase ja maalähedase atmosfääri ning lisavad ruumidele soojust. Näiteks võib rohelise tooni kasutamine taimede abil luua elusa ja värskendava meeleolu, samas kui pruunid toonid puidu ja looduslike materjalide kujul toovad esile Skandinaavia disaini armastuse naturaalsuse vastu. Skandinaavia disaini värvivaliku puhul on oluline hoida tasakaalu ja luua ruumides harmooniline ja meeldiv keskkond.

Foto: revistadeck.com

Miks on Skandinaavia disain nii populaarne?

Mis täpselt teeb Skandinaavia stiili nii võluvaks ja miks see meelitab nii palju inimesi? Nagu eelnevalt mainitud on põhjamaine stiil tuntud oma minimalismi ja lihtsuse poolest, keskendudes funktsionaalsusele ja esteetilistele lahendustele. Mööbel ja dekoratsioonid on tavaliselt puhtad ja minimalistlikud ning värvipalett keskendub neutraalsetele toonidele nagu valge, hall ja beež. Taoline lähenemine muudab ruumid avatumaks ja toob sinna rahuliku atmosfääri. Kuna Skandinaavia maad on tuntud oma kauni looduse ja maastike poolest, siis on looduslikud materjalid nagu puit ja kivi selle stiili keskmes. Need materjalid toovad kodudesse soojust ja looduslähedust ning loovad ruumides hubase õhkkonna.

Skandinaavia stiili populaarsus võib tuleneda ka sellest, et see sobib hästi kaasaja elustiiliga. Minimalistlik lähenemine aitab hoida kodu korras ja organiseeritud ning lihtsad ja funktsionaalsed lahendused muudavad elu mugavamaks. Lisaks on Skandinaavia stiil tuntud säästlikkuse poolest, olles keskkonnasõbralikum valik. Skandinaavia stiil on hea näide sellest, kuidas disain ja elustiil saavad käia käsikäes ning kuidas mõjutada meie igapäevaelu ja heaolu.

Milline on Skandinaavia stiilis mööbel?

Skandinaavia stiilis mööbel on kaasaegne, minimalistlik ja funktsionaalne, mis keskendub looduslikele materjalidele, lihtsatele kujunditele ja puhtale värvipaletile. Skandinaavia mööbli disainilahendused rõhutavad funktsionaalsust ja praktilisust, samas säilitades lihtsuse ja esteetilise ilu. Üks märgatav tunnusjoon Skandinaavia stiilis mööblis on naturaalse puidu kasutamine. Puitu kasutatakse sageli viimistlemata või õrna viimistlusega, et säilitada selle loomulik ilu ja tekstuur.

Foto: batavia.es

Skandinaavia mööbli vormid on loodud mugavuse ja praktilisuse huvides. Mööbli stiilis on tavalisest vähem detaile, mis aitab luua minimalistliku ja kaasaegse välimuse. Värvipalett Skandinaavia stiilis mööblis on tavaliselt neutraalne ja rahustav. Mõnikord võib leida ka aktsentvärvina mõnda looduslikku värvi, näiteks sinist või rohelist, et lisada pisut värskust ja elavust.

Teatavasti on põhjamaades pikad talved, kus loomuliku valgusega aega napib, seetõttu pööratakse suurt tähelepanu valgustusele. Valgusteid kasutatakse oskuslikult nii sisekujunduses kui ka arhitektuuris. Valgustusel on oluline roll Skandinaavia interjöörides, et luua hubane ja soe atmosfäär. Valgustid on tavaliselt lihtsad ja funktsionaalsed ning lisavad ruumi helge ja avatud atmosfääri.

Foto: revistaad.es

Skandinaavia stiilis mööbel pole mitte ainult trendikas, vaid ka praktiline valik. Selle disain põhineb põhimõttel “vähem on rohkem”, mis aitab luua minimalistlikku ja funktsionaalset kodu.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et Skandinaavia disain pakub läbimõeldud lahendusi lihtsaks ja praktiliseks elamiseks. Minimalismi ja funktsionaalsust ühendav stiil, looduselementide kasutamine ning ajatu välimus teevad sellest disainiliikumisest unikaalse ja tunnustatud üle kogu maailma. Skandinaavia disaini elemendid pakuvad nii esteetiliselt nauditavat kui ka praktilist lähenemist disainile ja interjööridele. Skandinaavia disaini peamised elemendid on funktsionaalsus, lihtsus ja meisterlikkus. Tutvuge ka meie tootevalikuga meie e-poes või külastage esindussalongi.

Allikas: What is Scandinavian Design? A Guide To Nordic Design Principles (gessato.com)