POINT. õuemööbel Hispaaniast

Suvesoojus on jõudnud kohale ning loomulikult tähendab aina rohkem aja veetmist õues. Väga oluline osa sellest on ka aiamööblil, mis meil kodus terrassidel, rõdudel, aiamajades on. Selle valimine ei ole aga sugugi lihtne, kuna valikut on palju ja otsustamine võib esialgu väga keeruline tunduda.

Kuidas valida sobiv aiamööbel?

Esmalt tuletaksime meelde mõned olulised punktid, millele aiamööblit valides tähelepanu pöörata:

  • hinda ära, kui palju ruumi on mööbli paigutamiseks- oluline selle jaoks, et ruum ei oleks liiga üle külvatud asjadega, samas, et oleks ka võimalikult hästi ja efektiivselt pind ära kasutatud
  • mõtle hoolikalt läbi, mida täpsemalt vaja on- kas ainult lamamistoole, tugitoole, söögilaua komplekti või hoopis mõnda õuediivanit, kus mõnusalt raamatut lugeda ja lihtsalt pikutada
  • kui tihti sa hakkad mööblit kasutama ja millisest materjalist see võiks olla- kas mööbel saab olla vahepeal ilmastikutingimuste eest kaitstud või on see pidevalt päikese-vihma käes ja kui tihti seda puhastama pead
  • mis sulle päriselt meeldib- ka see on äärmiselt oluline faktor, ikka selleks, et kodus oleks silmailu, mida nautida
  • ja loomulikult tasub mõelda ka valgustuse ja väiksemate aksessuaaride peale, millega õueala võimalikult mõnusaks ja hubaseks muuta ja kuidas need sobituksid mööbliga

Lisaks peaks õuemööbel olema kvaliteetne ja vastu pidama aastaid, oluline, et see peaks vastu päikesele ja niiskusele. Sellepärast teemegi selles postituses pikemalt juttu Hispaania tootjast Point, kes on esmaklassilise ja tippkvaliteediga aiamööbli tootja ning kelle tootevalik peab vastu aastaid.

Pointi ajaloost ja kontseptsioonist

POINT on Hispaania disaini juhtiv välimööbli brand, mille asutas oma 1920. aastal Gata de Gorgoses (Alicantes) töökojas José Pons Pedro, kui alustas põneva projektiga, millesse ta pani oma kirge ja varasemalt Argentiinas õpitud teadmisi vitspunumisest. Sellest rahvusvahelise väljavaatega käsitöölise tööst saigi tasapisi POINTi elufilosoofia.

Saja-aastane ajalugu ja neli põlvkonda Ponsi perekonda on kujundanud POINTi arengut 1920. aastal Gata de Gorgoses asutatud väikesest töökojast rahvusvaheliseks välimööblifirmaks, mis on esindatud enam kui 70 riigis ning millel on 40 kollektsiooni ja 300 toodet ja on esindatud enam kui 1000 sisekujundusprojektis üle kogu maailma. Täna võib öelda, et POINTi edu seisneb meisterlikkuses, traditsioonides ja väsimatus püüdluses toodete kvaliteedi tipptaseme poole. Point on juba aastaid sisustanud väliruume tuhandete projektide jaoks üle kogu maailma- kodud, hotellid, restoranid viiel kontinendil. Kaasaegne, läbimõeldud ja värskendav esteetika koos täpsete tootmisprotsessidega loovad tooteid, mis sobivad igasugustesse väliskeskkondadesse.

Iga POINTi diivan hõlmab nelikümmend tundi põhjalikku meisterdamist ja iga tool, vähemalt kuus tundi. Ettevõtte loomeprotsessi on äärmiselt olulisel kohal innovatsioon, mis on võimaldanud välja töötada uusi materjale, isegi patenteerida oma kiude, ning viia läbi uuringuid tulevikumaterjalide kohta. Aastakümneid on ka jätkusuutlikkus olnud POINTi võtmeelement. Lisaks vastutustundliku tarbimise tagamisele oma tootmises, kasutades taaskasutatavaid materjale ja säästvalt majandatud metsadest pärit puitu, on ettevõtte enda peakorter energiasäästlik, kuna toodab ise päikeseenergiat.

POINT puhul võiks öelda, et see kehastab Vahemere olemust, elukvaliteeti ja elamiskunsti, mille mõnusat hõngu saab lihtsasti nende tootevalikuga ka Eestisse tuua.

Erinevad kollektsioonid, mille vahel valida

Klassikaline

Käsitsi kootud kiud ja nende meisterlikkus on POINTi üks tunnusjooni. Klassikalise seeria kollektsioonid on sündinud sellest sajanditevanusest olemusest.

Brumas

POINT. Brumas kolmekohaline diivan
Brumas kollektsioon on inspireeritud koloniaalajastu õuemööblist.

Selle kollektsiooni inspiratsioon pärineb koloniaalajastu õuemööblist. Selle põhjal on Alfonso Gallego loonud kollektsiooni, mida iseloomustab “ainulaadne identiteet ja suurepärane kohalolek”, nagu ta selgitab. Brumas värskendab klassikalisi stiile, moderniseerides neid ja muutes need paremini sobituvateks erinevate stiilidega. Selle tooted on valmistatud alumiiniumkonstruktsioonist, mis on kaetud traditsioonilise POINT-i väljatöötatud Shintotex-kiuga, mis muudab selle ilmastiku- ja kulumiskindlaks. Kollektsioon koosneb lamamistoolist, kahe- ja kolmekohalistest diivanitest.

Brumase kollektsiooni tooted leiat siit!

Arena

See kollektsioon on inspiratsiooni saanud meeldivatest mälestustest ja Vahemere suvedest. Arena on kollektsioon, mis on mugav ja sundimatu ning mille klassikaline välimus meenutab veidi kuuekümnendate siluette. Kasutatud on POINTi traditsioonilist kudumist, mille alumiiniumkonstruktsioonil on taaskasutatav Shintotex kiud ja padjad on valmistatud tugevast polüuretaanvahust. Kollektsioon koosneb tugitoolist, kolme- ja kahekohalistest diivanitest, diivanilauast, nurgaosast ja tumbast.

Arena tooteid vaata siit!

Breda

POINT. Breda nurgalaud
Breda kollektsiooni peamiseks tunnuseks on kergelt ümarad jooned ja eriline punutis.

Lamamistoolist ja abilauast koosneva kollektsiooni peamiseks tunnuseks on kergelt ümarad jooned ja eriline kudumine. Lamamistoolil on rattad, mis hõlbustavad selle liikumist. Selle kollektsiooni esteetika meenutab põhjamaist disaini, vaadatuna läbi Vahemere filtri.

Vaata Breda tooteid siit!

Kaasaegne

POINT on ka kaasaegse disaini sünonüüm. Disain, mis suudab edastada emotsioone, luues samal ajal kaasaegse esteetilise mööbli, mis annab edasi elegantsi ja eristuvust.

Long Island

“Minu eesmärk Long Islandiga oli muuta see sama ihaldusväärseks ja hästi viimistletuks kui mõni siseruumide mööbliese,” selgitab disainer Christophe Pillet ja lisab, et “Püüdsin luua tunnet, et need tooted on alati olemas olnud.” Silmapaistvalt mitmekülgsete esemete hulka kuuluvad tugitool, diivan ja lamamistool, mis sobivad igasse ruumi. Pilleti sõnul püüab selle lihtne disain “pakkuda universaalset elegantsi ja suurt mugavust”. See kollektsioon püüab saada uueks klassikaks ja koosneb kolmeteistkümnest esemest, mida täiendavad kolm alumiiniumkonstruktsiooniga lauda.

Vaata Long Island kollektsiooni siit!

Weave

Alates selle lansseerimisest 2017. aastal on see pehmete joontega kollektsioon võitnud palju rahvusvahelisi auhindu, nagu Rahvusvahelise Sisustusdisaini Assotsiatsiooni 2018. aasta Global Excellence Awards, kuldmedal Ibero-Ameerika biennaalil CIDI interjööri, disaini ja maastiku alal ning ADCV KULD 2017. aasta välimööbli auhind. Hoolikalt viimistletud- iga ese on loodud käsitsi ning kootud salk-salgu haaval. See koosneb kokku kahekümne seitsmest elemendist, sealhulgas lauad, lamamistoolid, diivanid ja tumbad. Kõik esemed on pulbervärvitud alumiiniumstruktuuri ja iseloomuliku köie-elemendiga.

Vaata Weave kollektsiooni siit!

Paralel

Gabriel Teixidó kujundatud kollektsioonist saab tõenäoliselt klassika. Selle looja ise selgitab, et “selle iseloomulik element puit on elav element, mis haakub hästi inimestega ja annab mõnusat soojust”. Tugevad, kuid samas kergelt pehme joonega toolid, tugitoolid, diivanid ja lauad ühendavad Indoneesia tiikpuitu (hoolsalt majandatud metsadest) vastupidava sünteetilise köiega. Kokku on selles kollektsioonis neliteist eset, sealhulgas ka lamamistool, abilaud ja pikendatav laud. Need on mõeldud aedadele, terrassidele või verandadele, integreerudes hõlpsalt ka siseruumidesse. “See on inimeste kollektsioon, mis sobib ideaalselt looduslikku keskkonda,” ütleb Teixidó.

Kõikide Paraleli toodetega saad tutvuda siin!

Heritage

Kollektsiooni disainer Mario Ruizi inspiratsiooniks oli POINTi ajaloo ja selle kõige sümboolsemate kujunduste põhjalik analüüs. Heritage kollektsiooni iseloomustab kõige rohkem kaubamärgi kuulus käsitsi punumine. Samuti kohandab see traditsioonilisi materjale ja disaine pehmemateks, moodsamateks ja sujuvamateks. Kollektsioonis on mitmes versioonis diivaneid, tugitoole, tumbad, abilaudu, söögilaudu ja lamamistoole.

Heritage toodete valiku leiat siit!

Ära tee järeleandmisi

Kuna õuemööbel peaks vastu pidama aastaid, siis ei tasu selle osas väga suuri järeleandmisi teha. Korralik mööbel on sinuga pikalt ja seetõttu ongi oluline pöörata tähelepanu selle funktsionaalsusele, kuid loomulikult ka disainile. Just selletõttu me olemegi väga hea meelega POINTi ainukesed esindajad Eestis. Kindlasti tasub külastada nende kodulehte, kust leiab veelgi enam infot ja suurema tootevaliku tutvumiseks.