Põnevad ideed väikese elutoa sisustamiseks

Kui teil on väikeste mõõtmetega elutuba ja te pole kindel, kust alustada selle sisustamist, pole põhjust muretseda. Teie elutoa suurus ei peaks takistama selle kauniks, mugavaks ja samal ajal funktsionaalseks muutmist. Alljärgnevalt toome välja mõned põnevad ideed väikese elutoa sisustamiseks.

Väikese elutoa sisustamine ja kujundamine võib muutuda parajaks katsumuseks, eriti kui ei ole võimalik kasutada sisekujundaja abi. Toa disaini kavandamine on esimene asi, mida peaksite enne mööbli ostmist tegema. Siinkohal soovimegi jagada nõuandeid, et saaksite luua kaasaegseid või rustikaalseid, klassikalisi või minimalistlikke ruume; mis on väga hubased ja meeldivad, et saaksite nautida lugemishetki või filmiõhtuid kogu perega.

Kuidas paigutada mööblit

Elutoa planeering on hea atmosfääri loomiseks hädavajalik. Seetõttu soovitame enne mööbli ostma asumist teha eskiis (fotol või paberil), et oleks selge, kuhu te selle paigutate, milline on selle koht ruumis ja kas tulevikus soovite anda endale võimaluse need ümber paigutada, et anda elutoale teistsugune välimus. On oluline, et mõõdate hästi oma elutoas olevat ruumi, sest see määrab lõpliku jaotuse. Peaaegu kõigis elutubades on televiisoril esikoht ja vaieldamatult on oluline koht diivanile, mille ümber hakatakse ruumi looma.

Varem hõivas mööbel, kuhu televiisor oli paigutatud, terve seina ja seda kasutati ka raamatute, pildiraamide, suveniiride ja dekoratiivkujude paigutamiseks. Tänapäeval ja uute tehnoloogiate ilmudes tähtsustab inimene palju rohkem vahetust ja praktilisust ning seetõttu meeldib meile näha valgusküllaseid ja segamatuid ruume, eriti kui tuba on mõõtmetelt väike. Telerimööblit valides soovitame valida oma elutoa mõõtmetega proportsionaalse mööblieseme. Lisaks peaks see mööbliese olema praktiline ning võiks pakkuda täiendavalt hoiuruumi. Enne tv-aluse valimist on oluline arvestada selle kõrgusega, kuna diivanil istudes või lamades peaks televiisor olema silmade kõrgusel. Samuti on vaja arvestada selle laiusega, kuna televiisor ei saa kunagi sellest välja ulatuda. Ja seda kõike unustamata, et see näeb hea välja koos ülejäänud sisustusega. Lihtne, eks?

Tv-alus Titan

Suurepärane tv-alus väiksematesse ruumidesse Titan, mis vastab igati tänapäevastele vajadustele ja maitsele. Telerialusel on kaks avarat kappi, mis pakuvad rohkelt ruumi esemete hoiustamiseks. Telerialus pakub funktsionaalsust, mugavust ja stiili olles suurepärane valik tänapäevase ja trendika kodu sisustamiseks.

See, et teil on väike elutuba, ei tähenda, et te ei saaks seda muuta hubaseks ja mugavaks ruumiks, kus oma lähedastega aega veeta, puhata või muusikat kuulata. Kuna kõne all on väiksemate mõõtmetega ruum, siis ideaalne on see, kui paigutate oma televiisori ette kahe- või kolmekohalise diivani ja ühe või kaks tugitooli. Tugitoolid on väga tänuväärsed mööbliesemed, kuna need aitavad ruumi täiendada ning annavad igale sisustusele originaalse hõngu. Need sobivad suurepäraselt lugemiseks, lõõgastumiseks või lühikese uinaku tegemiseks. Mis kõige parem, tugitoolid on väga mugavad, võtavad vähe ruumi ning neid on lihtne toas liigutada ja transportida või isegi ühest ruumist teise teisaldada.

Ristkülikukujulise elutoa sisustamine

Kui teil on ristkülikukujuline elutuba, on parim valik mööbli paigutamiseks L-kujuline. Ideaalne seda tüüpi kuju jaoks on valida nurgaga diivan. Nii saate ära kasutada kogu olemasoleva seinapinna ning need pakuvad ka ülimat mugavust. Kui sa ei taha, et see ruumi liigselt koormaks ja raskena mõjuks, vali heledates toonides polstriga diivan.

Ashley Casselbury nurgadiivan on suurepärane lahendus väiksematesse ruumidesse, kus on oluline mugavus ja funktsionaalsus. Diivan koosneb kahest moodulist ning sellele saab lisada samast seeriast funktsionaalse tumba. Diivan on kaetud heleda hallikat tooniga kangaga, mis visuaalselt suurendab ruumi.

Veel üks väga hea võimalus, on asetada diivan keskele, televiisori ette, kaks tugitooli külgedel. Kui teil pole ruumi, võite alati kasutada ideed paigutada kott-toolid lisaistmetena, näiteks juhuks kui teil on külalised. Tänapäeval on kott-toolid väga trendikad ja suureks abiks, kui ruumi on vähe. Teine hea võimalus on kasutada tumbasid, mis on äärmiselt praktiline lahendus, kuna need on täiuslik dekoratiivelement ja sageli on nendel ka panipaik, mis pakub nii vajalikku hoiustamisruumi.

Meie poes on valikus tumbad, millel on kaane all ka laud koos topsihoidjatega. Antud tumbad on tõelised aarded väikestesse tubadesse, kuna neid saab suurepäraselt kasutada ka diivanilauana. Hea näide ülimalt funktsionaalsest tumbast on Ashley Casselbury mudel, vaadake toodet meie e-poes. Tumbad on kaalult kerged ja neid on lihtne ühest kohast teise liigutada. Lisaks võib neid kasutada Teie jalatoena või improviseeritud lisaistmena. Samuti on tumbad praktilised mööbliesemed esikus, võimalused on lõputud!

Ruudukujulise elutoa sisustamine

Kui teie elutuba on ruudukujuline, on kõige tavalisem paigutus U-kujuline. Oluline on väikeses elutoas luua avaruse tunne. Tõenäoliselt mõtlete: “Milliseid värve peaksin väikese ruumi sisustamisel kasutama?” Meie soovitus on alati sisustada tuba mööbli ja dekoratsioonidega, kasutades eelistatavalt heledaid toone ning loomulikult ilma tuba üle koormamata. Valgest pruunini, maalähedaste toonide või helehallini ulatuv värvivalik sobib ideaalselt. Mööbli hulgas, mida kavatsete ruumi paigutada, peaks olema ka kohvilaud. See mööbliese on elutoa oluline element, mis muudab teie elu diivanil istudes lihtsamaks. Saate paigutada ajakirju, pärastlõunase kohvitassi või teleri juhtpuldi. Soovitame elutoa kuju ja esteetika säilitamiseks valida ruudukujuline või ümmargune laud. Kui olete harjunud elutoas sööma või töötama, on tõstetava plaadiga diivanilaud just see mööbliese, mida vajate.

Ashley Fridley Nesting diivanilaua komplekt pakub kõike ja veelgi enamat, mida diivanilaualt oodata. Fridley Nesting laudadekomplekt on suurepärane just kasutamiseks väiksemates ruumides. Komplektis on kaks ülimalt trendika disainiga ümmargust lauda, mis on mugavalt üksteise sisse asetatavad. Suuremal laual on tõstetav lauaplaat ning väiksemal laual on mugavaks liigutamiseks rattad ja mahukas hoiuruum. Komplekti lauad pakuvad nii ruumi säästlikku kasutamist, kui ka hädavajalikku hoiuruumi.

Lisaks leaiab meie tootevalikust äärmiselt praktilise Ashley Boardernest komplekti, mis üllatab oma läbimõeldud disainiga. Komplekt sisaldab endas diivanilauda ja hoiuruumiga tumbasid, mis kõige parem, kui tumbasid ei kasutata, saab need mugavalt laua alla lükata. See komplekt on tõeline pärl väiksemate ruumide jaoks. Vaadake lähemalt toote detaile meie e-poes.

Kuidas dekoreerida väikest elutuba

Kui meie elutuba on väike, on kõik meie jõupingutused suunatud sellele, et see näeks välja suurem, valgusküllasem ja võimalikult vähem üle koormatud asjadest. Selle efekti saavutamiseks on palju erinevaid nippe. Näiteks kardinad põrandast laeni annavad ruumile kõrgustunde, lisaks pakuvad hubasust. Soovitame kardinad, mis on valmistatud õhulisest kangast, mis laseb valgusel läbi nende tungida. See hoiab ära pimeduse tunnet toas, kuna ilma piisava valgustuseta ruum tundub alati väiksem.

Valgustus on visuaalselt suurema tulemuse saavutamiseks hädavajalik. Seetõttu soovitame mitte kasutada tüüpiliste laevalgustite, mis asuvad ainult ruumi keskel, kuna see muudab elutoa nurgad pimedaks ja koheselt tundub ruum väiksem.

Valgustuse paigutus väiksemas elutoas. Allikas: istockphoto.com

Võimalus on luua suurepärane valgustatus laua- ja põrandalampidega ning väiksemate ripplampidega. Kasutage väikesemõõtmelisi valgusteid, mis on õhulised ja kerged, et need ei domineeriks ruumis.

Teine nipp, mis väikese elutoa sügavuse andmiseks väga hästi toimib, on ühe seina värvimine tumedamaks. Tavaliselt valitakse diivani tagune või televiisori tagune sein.

Üheks suurepäraseks võimaluseks ruumi visuaalseks suurendamiseks on peeglite kasutamine. Peeglid pakuvad illusiooni suuremast ruumist, kuna peegeldavad valgust ja avardavad vaadet. Näiteks võite paigutada suure peegli seinale, et see peegeldaks vastaskülge ja tekitaks seeläbi sügavuse tunde. Samuti võib kasutada mitut erineva suurusega peeglit, luues stiilne galeriisein. Peeglite kasutamisel ruumis visuaalse efekti loomiseks on oluline ka hea valgustus. Piisavalt valgustatud ruum tundub visuaalselt suurem ja avaram. Seega, kombineerides peeglite kasutamist hea valgustusega, saate veelgi suurema efekti. Kasutades õiget paigutust, valgustust ja peegleid, saate luua mulje, suuremast ja avaramast ruumist.

Kui Teil on ühendatud elutuba ja söögituba, soovitame kasutada mõlema ruumi jaoks sama sisustusstiili. See toob ruumi harmooniat nii mööbli kui kaunistuse osas. Siiski proovige need kaks keskkonda peenelt eraldada, näiteks kasutage diivanit vaheseinana. Teine võimalus elutoa ja söögitoa eraldamiseks on vaipade kasutamine, kuna need aitavad ruume piiritleda. Kui elutuba on kitsa ja pikliku kujuga, on suurepärane alternatiiv ilma kohvilauata hakkama saada, et saaksite toas ringi kõndida, ilma et peaksite mööblist kõrvale põiklema. Diivanilaua asendajana on hea võimalus kasutada nurgalaudu, kas diivani ühele või mõlemale küljele asetatuna.

Meie tootvalikus on mitmeid funktsionaalseid nurgalaudu, mis pakuvad ka lisaruumi esemete hoiustamiseks. Vaadake rohkem nurgalaudu meie e-poes.

Charma Furniture`st leiate kõik vajaliku oma väikese elutoa sisustamiseks ja kujundamiseks. Kui teil on küsimusi või vajate personaalset nõustamist, võite meiega ühendust võtta, aitame teid hea meelega!

Allikas: Muebles Lara