Nõuanded kodukontori sisustamiseks

Alljärgnevas postituses toome välja nõuanded kodukontori sisustamiseks, mis tagavad mugava, funktsionaalse ja stiilse töökoha. Köögilauad muutusid kodukontoriteks, lastetoad klassiruumideks ja elutoad konverentsiruumideks – nüüdseks oleme me paljud juba pikalt veetnud aina enam aega koduses keskkonnas tehes asju, mis varasemalt viisid meid koduseintest väljaspoole. Oli küll palju ka neid, kes kaugtööga juba varasemalt tuttavad, kuid enamiku jaoks vajas uus töötamise meetod Covid-19 kriisi alguses ümber harjumist ja sättimist. Praeguseks võib öelda, et kas siis kriisi või ka tehnoloogiliste lahenduste arenemise mõjutustel, on kodust töötamise osakaal aina enam hakanud suurenema. Just seetõttu oleks tark kodune töötamise koht ning selleks kasutatavad mööbliesemed hoolikalt üle vaadata. Selles postituses tooksimegi välja mõningad näpunäited ja ideed, kuidas oma kodust tööaega hästi ja efektiivselt ära kasutada ning millist mööblit valida.

Gerdanet L-kujuline kirjutuslaud

Kodkontoris töötamise põhitõed

Esmalt kindlasti tasub mainida, et hästi korraldatud töökoht hoiab sind tunduvalt produktiivsema ja keskendunumana, olgu see siis kodus või kontoris. Koduses keskkonnas oleks hea, kui saaks tööst vabal ajal töö jaoks kasutatavad asjad hoiustada kas riiulitesse või muudesse kohtadesse, et saaks täielikult töömõtetest eemalduda. Kindlasti võiks töökoht olla võimalikult puhas ning müravaba ja kõikvõimalikud muud elektroonikaseadmed võiksid töö tegemise ajal kinni olla. Ei soovitaks kindlasti ka voodist töötada- see võib lõpuks negatiivselt mõjuda unerežiimile. Kui kodukontor ei asu eraldi ruumis, tasuks mõelda võimalusi kuidas planeerida töötamise asukoht nii, et see ei asuks teistele pereliikmetele ees ega ka väga käidava koha peal.

PS! Igasugune lisavalgus on alati hea, kuna see vähendab silmade koormust arvutis istudes. Lisaks võib valgus lisada rahustavat ja pehmet mõju õhkkonnale, kuid siinkohal jälgida loomulikult, et see liiga ere ei oleks.

Veel mõned nõuanded kodukontoris produktiivseks olemiseks:

  • Pane paika tööaeg ja päevaplaan
  • Tee pause ja ära unusta süüa ja juua, sh liiguta ennast
  • Pane ennast viisakamalt riidesse – teeskle, et oled minemas kontorisse või töökohta, see annab kohe teise tunde
  • Kui sul on veel inimesi kodus, anna neile märku enda tööaegadest, et nad teaksid arvestada sinuga
  • Ja mis kõige tähtsam, proovi leida endale sobiv töö tegemise koht, sobivate vahenditega. Töökohta tasuks kindlasti investeerida, et see oleks võimalikult mugav ja efektiivne

Kodukontori paigutus

Laua jaoks, kus valdav osa tööd tehakse, tuleks leida hästi valgustatud koht ehk siis selle võiks  paigutada võimalikult akna lähedale, kuid tasub jälgida ka kuidas päike sinna paistab päeva jooksul. Seejärel võiks mõõta, kui suuri esemeid on võimalik ruumi paigutada ja kui need esemed ära paigutada, siis kas kõik oleks kompaktselt käe-jala juures. Kui on vaja eraldi näiteks mõnda sahtlikappi, siis kas see mahub kontorilaua alla, kui kaugel on raamaturiiul või muu panipaik, kust ehk aeg-ajalt midagi võtta vaja, et ei peaks palju aega edasi-tagasi liikumisele kulutama ning mis ka hästi oluline- kas kirjutuslaua juures on olemas pistikud, et sinna ühendada laadijad ja lauavalgustid. Näiteks on Ashley Furtniture’i valikus on kontorilaudu, millel on lauaplaadile lisatud pistikud, kuhu saab näiteks sülearvuti või telefoni mugavalt laadima panna, ilma et peaks kuskilt kaugelt laua tagant pistikupesa otsima hakkama.

Kodukontori sisustamine

Toome välja mõned mõtted, mis võiksid olla olemas igas kodukontoris:

Reguleeritava kõrgusega tool on alati hea valik: Ashley Baraga kontoritool • Charma Kodusalong Kvaliteetsed toolid!  Lisaks soovitame külastada Ashley kodulehte, et ammutada inspiratsiooni.

Ratastega toolide alla võib mõelda mõnda põrandakaitset, miks mitte vaipa, mis toimib ka aksessuaarina: Ashley Coulee vaip • Charma Kodusalong Elegantsed vaibad!

Reguleeritav laud, et saaks vajadusel ka püsti seistes tööd teha: Ashley Aldwin Lift top laud • Charma Kodusalong Kvaliteetsed lauad!

Panipaigad ehk võimalikult müravaba ümbrus, mille lahenduseks on erinevad kapid ja sahtlid: Ashley Baldridge printeri riiul • Charma Kodusalong

Kui on vaja rohkem ruumi töötamiseks (kas siis kaks inimest või rohkem ruumi asjade jaoks), siis tasub mõelda L-kujuliste laudade peale: Ashley Baraga kontorilaud • Charma Kodusalong Suur valik kontorilaudu!

Kui kapiruumi ei jätku, siis saab appi võtta seinariiulid. Riiulitele saab paigutada dekoratiivesemeid või taimi, et kontoriruumi elavamaks muuta. Mis viib meid ka selleni, et ei tasuks ära unustada tõsiasja, et kodukontor on siiski osa sinu kodust ja see ei pea olema ääretult range koht, kus vaid tööd teha, miks mitte tuuagi kontoripinna juurde meeldivaid kaunistusi ja elemente, millega ümbrust rõõmsamaks teha: Ashley Luxenford riiul • Charma Kodusalong Kvaliteetsed riiulid!

Stiilid ja värvid kodukontoris

Tööstuslik minimalism  ehk „Mid-century modern“ stiilis interjöör sobib ideaalselt kõigile, kes otsivad veidi ainulaadsust, samas selline interjöör ühendab endas erinevate stiilide elemente- lihtne värvikasutus, minimalistlikud aktsendid ja sinna juurde veidi boheemlaslik hõng. Et ruumi veelgi omapära tuua võib julgelt kasutada sisustuses erinevaid metalle, et lisada tööstuslikku välimust.

Starmore kirjutuslaud ja riiul

Katseta roosaga – mahedamate roosade toonidega saad tuua kontorisse värvi ilma väga suurt kontrasti lisamata. Sellised roosad toonid annavad helgust, samas loovad veidi omapärasust. Pehmed roosakad ja beežikad toonid on aina enam tagasiteed loomas interjööri ja ka mööblidisaini, seega kasuta neid toone julgelt.

Ashley Lizmont Accent tugitool on glamuurse välimusega

Natuke romantilisust koju – Realyn romantiline mööblisari on inspireeritud Prantsuse maalähedasest kaunist stiilist. Ei ole ühtki baretti kodus vaja kanda, kuid natuke avatud meelt, et sellist stiili enda koju sobitada. Kui veel lisada juurde väikesed detailid, nagu lilleline tapeet või tepitud kangaga tool, siis sellisest kombinatsioonist õhkab kerget välismaiset luksuslikkust.

 

Klassikaline on alati moes – kui aga südamelähedane stiilieelistus on klassikaline ja traditsiooniline, siis sirgjoonelised siluetid ja tugeva välimusega mööbel pakub piisavalt inspiratsiooni interjööri, nii et enam pole vaja suurt muretseda dekoratiivsete elementeide pärast. Erinevate aktsentelementide ja nipsasjakeste asemel ruumis, võib proovida katsetada erinevate tekstuuridega- näiteks toolide puhul samet või šenill. Sellised kangad annavada ruumile elegantse ja eriti luksusliku välimuse. PS! Siia valikusse sobivad hästi ka avatud raamaturiiulid, mis hoiavad ruumi õhulisena

Mõnusat tööaega

 

Miks ikkagi siis just kodukontori puhul võiks eriti tähelepanelik olla valikute suhtes? Kuna me saame koduse töökoha endale ise kujundada, siis miks mitte teha sellest olulisest pinnast, meile kõige nauditavam, praktilisem ja meeldivam tuba või toanurgake, kus tööasju ajada. Seega mõtle kõigepealt läbi kodukontori täpsemad nüansid (kui tihedalt seda kasutatakse, kui palju on ruumi jne) ja just enda jaoks kõige olulisemad aspektid ja seejärel hakata mõtlema stiili ja värvi peale. Loodame, et meie nõuanded kodukontori sisustamiseks andsin Teile mõtlemisainet ja inspiratsiooni.